بلوک سبک پوکه ای چیست؟ | بلاگ

بلوک سبک پوکه ای چیست؟

ساخت وبلاگ
بلوک سبک پوکه ای چیست؟

 

بلوک سبک پوکه ای محصولی ساخته شده از بتن، پوکه معدنی و سیمان میباشد. از کاربرد های بلوک سبک پوکه ای می توان به اجرای آن در دیوارها و تیغه ها درساختمان‌ها اشاره کرد.

همانطور که می دانید انسان ها از دوران قبل از مسیح میلاد از بلوک های سیمانی استفاده می کردند و ما برای شما دیوار بزرگ چین و اهرام ثلاثه مصر و کلوسیوم رم ساخته شده در تاریخ گذشته را مثال می زنیم که از درآن ا این بلوک ها استفاده کرده اند. حدودا در سال های 1868 در کارخانه سنگ فریر ساخت بلوک ساختمانی را تقریبا شروع کرد و در دهه های 1900 استفاده از این بلوک ها به بالا ترین اندازه رسید و در انتها در سال 1902 بلوک های ساختمانی توسط یک آمریکایی اختراع و به ثبت رسید و تولید و ساخته شد. و بعد ها از آن در بیشتر پروژه های ساخت و ساز استفاده شد. به دلیل بالا بودن وزن اش که مشکل ساز شده بود گروهی از دانشمندان تحقیقات بزرگ و گسترده ای را آغاز کردند و در انتها در سال 1920 موفق با ساخت بلوک سب پوکه ای شدند.

شاید برایتان سوال شود چرا از بلوک سبک پوکه باید استفاده کرد و چه فوایدی برای ما خواهد داد. از ویژگی های محنحصر به فرد آن می شود به عایق حرارتی بودن، عایق صوتی بودن، کارپذیری و مقاومت بالا، عدم نیاز به ملات زیاد مانند گچ و خاک، مقاومت در برابر آتش، یخ زدگی، زلزله و… اشاره کرد، همه ی این گزینه ها باعث شده است که بلوک سبک پوکه ای بتواند جایگاه مناسب تری در میان مصالح قدیمی و سنگین مانند آجر پیدا کند.

این بلوک ها در دو گروه بلوک های پر و بلوک های تو خالی برای دیوارها و سقف‌ها دسته بندی شده و تولید می شوند.

جالب است که بدانید ضخامت دیواره بلوک های‌ تو خالی برای بالا بردن میزان بهره مندی ازویژگی‌های عایق کاری چندین برابر بیشتر از ضخامت بلوک‌ های سیمانی معمولی می باشد،  باید اضافه کنیم که این افزایش به خاطر کم بودن وزن بتن مصرفی ، تاثیر زیادی بر روی وزن انتهایی بلوک نخواهد داشت.

انواع بلوک سیمانی سبک

با توجه به مواد پر کننده دربلوک های سیمانی سبک می توانیم آن را به سه گروه دسته بندی کنیم. اما یکی از نکته های مهمی که باید بدانیم این است که  وزنی که برای بلوک های سیمانی در نظر گرفته می شود بر اساس استاندارد بین 500 تا 1700 کیلوگرم بر متر مکعب است.

1) بلوک سیمان سبک با پوکه معدنی

در پوکه های معدنی از ماده پر کننده استفاده می شود.

2) بلوک سیمان سبک با پوکه صنعتی لیکا

ماده پر کننده استفاده شده در این بلوک نیز از خاک رس منبسط شده یا همان پوکه لیکا است.

3) بلوک های سیمان سبک با حباب های هوا

این بلوک ها هم از بتنی تولید می شود که در آن حباب های هوا وجود دارد. که این حباب ها سبکی بلوک ها می شود. و اما خود این بلوک ها هم به دو گروه بخش بندی می شود.

  • بلوک سیمان هوادار:

این جنس از بلوک ها ساخته شده از بتنی می باشد که دارای یک نوع کف ماندگار ، آب و سیمان است و مثل بتن به وجود می آید. برای مثال  به بلوک clc اشاره می کنیم که تقویت شده با ماسه می باشد.

  • بلوک سیمانی گازی:

این بلوک ها از آهک ، سیمان ، پودر آلومینیوم و آب متشکل شده که بعد از انجام یک سری از مراحلی در آن حباب هایی به وجود می آید و می شود که پف هم می کند و همین پف باعث می شود که بافتی سبک داشته باشد.

پوکه معدنی چیست؟

به  گدازه‌های آتشفشان که بعد از رسیدن بر روی زمین، سرد و سفت شده و به صورت دانه‌هایی ریز و درشت استخراج می‌شوند پوکه می گویند.

مهمترین ویژگی این پوکه ها، استحکام بسیار بالا در ترکیب با سیمان و وزن بسیار سبک می باشد که باعث شده توانایی بالایی در نگهداری آب در خود داشته  باشد.

 

قطعا بلوک سبک پوکه ای دارای یک سری خاصیت های استثانی و مزایایی هم است که باعث شده به یکی از عضو های جدا نشدنی در ساخت ساز به شمار برود .

این مزیت ها را باهم مرور کنیم:

استفاده از بلوک های سبک سیمانی چه مزایایی دارد؟

1) بلوک های پوکه ای سبک مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش سوزی دارد که از مهم ترین خصوصیات آن می باشد.

2) این بلوک ها می تواند عایق صوت و حرارت  باشد و دلیل آن استفاده از پوکه در بلوک و وجود تخلخل در اجزای تشکیل دهنده آن می باشد.

3) یکی از مهم ترین خصوصیات این بلوک ها این است که آن ها به اجرای عملیات ساختمانی سرعت می بخشند، زیرا دارای ابعاد بزرگتر نسبت به مصالح دیگر است.

4) کاهش بار مرده ساختمان

5) کاهش قیمت تمام شده و پرتی نسبت به مصالح مشابه

6)بلوک سبک پوکه ای باعث کاهش پیدا کردن و یا حتی  حذف کردن لایه پوششی بر روی دیوار  می شود که د لیل اصلی آن ب مسطح بودن سطح بلوک می باشد.

 

 

بلوک سبک پوکه ایبلوک سبک پوکه ای چیست؟,...
ما را در سایت بلوک سبک پوکه ای دنبال می کنید

نویسنده : rashabeton1 بازدید : 83 تاريخ : سه شنبه 6 آبان 1399 ساعت: 18:01